Barion Pixel
 

Miért pont a DTGrinder élezőgépek?

késélező gépek

Miért pont a DTGrinder élezőgépek?

Miért pont DTGrinder élezőgépek?

Egyedi fejlesztésű élezőgépek!

Új blog sorozatunkban szeretnénk megismertetni és bemutatni élező és szalagcsiszoló gépeink működését használatát. Számos élező technika és gép elérhető a piacon, melyekkel különböző módon és precizitással élezhetünk. Legújabb bejegyzésünkben egyedi fejlesztésű élező gépeink technikáját és használatát mutatjuk be, melyek otthoni és ipari felhasználásra egyaránt ajánlottak.

Pontosság

Az első és egyik legfontosabb szempont az élező gépeknél a pontosság.
Az élszalag minősége a pontosságában és finomságában rejlik.
Először beszéljünk a pontosságról! A késbefogónk és szögskálánk teljesítik a pontosság kritériumot késélező gépeinkben. Ez a két alkatrész felel azért, hogy minden egyes pillanatban mikor a szalaggal érintkezik a kés vagy olló pengéje, az állandó és azonos szögben alakítja az élszalagot.

élezőgépek

Minden kés újraélezése során, beépített szögskálának köszönhetően egyéb kiegészítők használata nélkül, 100%-ban reprodukálhatjuk a korábban megválasztott élszöget. Ennek köszönhetően elkerüljük a fölösleges anyagleválasztásokat, tehát a kés élettartamát is növeljük.

Egy él minél kisebb (finomabb) szemcseméretű szalaggal lesz kialakítva az annál
élesebb. Akár egy hajszál keresztbevágásig el lehet menni egy-egy él kialakításnál.
Több lépcsőben érdemes ezt végezni a hatékonyság miatt, a gépünk megtervezése során elsődleges szempont volt, a gyors szalagcsere, mely csak pár másodpercet vesz igénybe, így minden géptulajdonos a saját igényére szabhatja az élszalag finomságát, csak egy-egy finomabb szalagra van szüksége. Ezek a szalagok 300-850 Ft-os tételek, tehát nem egy több tízezer forintos kőre kell beruháznia, melynek cseréje és felszabályozása folyamatos feladatot jelent, nem beszélve a kieső időről.

 

Minőség

A következő, de egyáltalán nem másodlagos alapkövünk a minőség a DTG-KS  élezőgépek termékcsalád tagjainak minden alkatrésze folyamatos üzemre tervezett. Ipari felhasználásban alkalmazott technológiákat és beépülő anyagokat használunk a felületkezeléstől, a motoron és a csapágyazáson át egészen az utolsó csavarig és
alátétig. Legmagasabb minőségi elvárásokkal szemben állítva szereljük, teszteljük és vizsgáljuk át saját kezűleg minden gépünket, így biztosítva a folyamatos és magas színvonalú minőséget termékeinknél. Valljuk, hogy jól csak jó géppel lehet dolgozni és ehhez kínálunk megoldást minden termékünkkel.

Hatékonyság

Egy gép hiába üzembiztos és pontos, ha nem elég hatékony. A DTG-KS termékcsaládban a hatékonyság nem ismeretlen fogalom.
Gépeinkkel óránként:
DTG-KS1 – 10-15 db
DTG-KS1V – 15-20 db
DTG-KS3 – 20-25 db
DTG-KS3V – 25-30db
kés is megélezhető.
(Reprezentatív számok, melyek nagyban függnek a kések minőségétől és állapotától.)

keselezo_gep_ks1v
Ez köszönhető egyrészt a több lépcsőben kialakított élszalagnak, melynek alapfeltétele a hihetetlenül gyors szalagcsere, másrészt az ideálisan megválasztott szalagsebességnek, mely megválasztása hosszú kísérletezési folyamat eredménye. Az egysebességes élező gépeink 5 [m/s] szalagsebességgel dolgoznak, míg a frekvenciaváltóval vezérletek (KS1V és KS3V) szalagsebessége fokozatmentesen állíthatóak 3-12 [m/s] között. Az ideálisan megválasztott szalagsebességnek köszönhetően megfelelő hatékonysággal tudjuk kialakítani az élszalagot a vágóeszközünkön, mindezt anélkül, hogy a pengénk túlmelegedne.

Könnyű használat

Az utóbbi három fontos tulajdonság, mint a minőség, pontosság és hatékonyság mit sem ér, ha az élezőgépek használata bonyolult és nehézkes. A gépcsalád ergonomikus kialakítása, a befogók egyszerűsége és a megfelelően megválasztott szalagsebesség együttesen teszik lehetővé, hogy mindenki könnyedén elsajátítsa a gép használatát. Kézügyességtől függetlenül 1-2 órán belül bárki tudja használni a gépet!

 

Tekintsd meg élezőgépeinket!

Kövess minket a Facebook-on és Instagram-on, hogy elsőként értesülhess újdonságainkról!

No Comments

Post A Comment

0
    0
    Kosár
    Üres a kosárVissza a webshopba

    Tudj meg többet jutalompontrendszerünkről! | RÉSZLETEKÉRT KATTINTS IDE!